Home / Aktualności / Wszczęcie postępowania kwalifikacyjnego na stanowisko Prezesa Studia Miniatur Filmowych

Pełnomocnik Wspólnika

ogłasza wszczęcie postępowania kwalifikacyjnego na stanowisko Prezesa Zarządu  spółki Studio Miniatur Filmowych sp. z o.o. w Warszawie

Pełnomocnik Wspólnika spółki Studio Miniatur Filmowych sp. z o.o. w Warszawie („Spółka”),  stosownie do Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 18 marca 2003 r. w sprawie przeprowadzania postępowania kwalifikacyjnego na stanowisko członka zarządu w niektórych spółkach handlowych (Dz. U. nr 55, poz. 476, z późn. zm.) ogłasza o wszczęciu postępowania kwalifikacyjnego na stanowisko Prezesa Zarządu Spółki.

Kandydat winien spełniać następujące wymogi:

1) ukończone studia wyższe,

2) co najmniej 8 – letni staż pracy zawodowej,

3) co najmniej 5 – letnie doświadczenie na wyższych stanowiskach kierowniczych,

4) co najmniej 7 – letnie doświadczenie w branży filmowej,

5) posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych,

6) korzystanie z pełni praw publicznych,

7) nieograniczone przepisami lub zakazami prawo do zajmowania stanowiska członka Zarządu w spółkach prawa handlowego.

Pisemne zgłoszenia kandydatów będą przyjmowane w siedzibie Spółki: ul. Królewicza Jakuba 12A, Warszawa, sekretariat Zarządu, do 10.03.2015, g. 900-1500, z wyłączeniem sobót i niedziel.

Zgłoszenie powinno zawierać:

• imię i nazwisko, kserokopię dowodu osobistego oraz informacje o sposobie kontaktowania się z kandydatem (wraz z adresem e-mail),
  • list motywacyjny,
  • CV,
  • dyplom ukończenia studiów wyższych,
  • dokumenty potwierdzające wymagany staż pracy i doświadczenie zawodowe,
  • aktualne zaświadczenie o niekaralności,
  • oświadczenie o posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych,
  • oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych,
  • oświadczenie o nieograniczonym przepisami lub zakazami prawie do zajmowania stanowiska członka zarządu w spółkach prawa handlowego,
  • oświadczenie o treści „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do postępowania kwalifikacyjnego” zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych  osobowych (t.j. Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.),
  • informację, czy kandydat złożył oświadczenie lustracyjne na podstawie art. 7 ustawy z dnia 18 października 2006 r. o ujawnianiu informacji o dokumentach organów bezpieczeństwa państwa z lat 1944 – 1990 oraz treści tych dokumentów (t.j. Dz. U. z 2007 r., Nr 63, poz. 425 z późn. zm.)  albo zobowiązanie, że jest gotów złożyć to oświadczenie (albo informację, o której mowa w ustawie) przed powołaniem na funkcję Prezesa Zarządu w przypadku wybrania go w postępowaniu kwalifikacyjnym, ewentualnie informację, że nie podlega temu obowiązkowi,
  • dokumenty potwierdzające spełnienie pozostałych wymogów.

Zgłoszenie powinno być złożone przez kandydata  w zamkniętej kopercie, oznaczonej imieniem i nazwiskiem kandydata, z dopiskiem: „Postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko Prezesa Zarządu spółki Studio Miniatur Filmowych sp. z o.o.”. O dochowaniu terminu złożenia zgłoszenia decyduje data i godzina doręczenia przesyłki do siedziby Spółki. Dokumenty winny być złożone w oryginałach lub odpisach. Odpisy dokumentów mogą być poświadczone przez kandydata, jednakże w takim przypadku, w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej kandydat okaże Pełnomocnikowi Wspólnika oryginał lub urzędowy odpis dokumentu, pod rygorem wykluczenia z dalszego postępowania. Zgłoszenia nie spełniające powyższych wymagań lub złożone po upływie terminu określonego dla ich przyjmowania nie podlegają rozpatrzeniu.

Informacje o Spółce kandydaci mogą uzyskać w sekretariacie Spółki w dniach 17.02.2015- 10.03.2015, z wyłączeniem sobót i niedziel, g.900-1500, po złożeniu oświadczenia o zobowiązaniu do zachowania poufności odnośnie informacji i dokumentów otrzymanych w związku z postępowaniem.

Otwarcie zgłoszeń  nastąpi do 17.03.2015. Rozmowy kwalifikacyjne z kandydatami będą się odbywać w siedzibie Spółki, w wyznaczonym dniu, w okresie 21.03.2015-30.03.2015. Kandydaci zostaną zawiadomieni o dacie i miejscu odbycia rozmowy kwalifikacyjnej pisemnie, telefonicznie lub drogą e-maila co najmniej 2 dni przed tą datą.

Przedmiotem rozmowy kwalifikacyjnej będzie:

1) autoprezentacja kandydata, słabe i mocne strony,

2) wiedza o zakresie działalności Spółki oraz o sektorze, w którym działa Spółka,

3) znajomość zagadnień związanych z zarządzaniem i kierowaniem zespołami ludzkimi,

4)znajomość zasad funkcjonowania spółek  handlowych, ze szczególnym uwzględnieniem spółek z udziałem Skarbu Państwa, zasad wynagradzania w spółkach z udziałem Skarbu Państwa, ograniczeń prowadzenia działalności gospodarczej przez osoby pełniące  funkcje publiczne oraz znajomość zasad nadzoru właścicielskiego,

5) doświadczenie niezbędne do wykonywania funkcji członka Zarządu w spółce,

6) wiedza z zakresu analizy rynków i konkurencji,

7) koncepcja rozwoju Spółki.

Kandydaci będą pisemnie, telefonicznie lub drogą e-maila  informowani przez Pełnomocnika Wspólnika Spółki o wyniku postępowania kwalifikacyjnego na etapie, w którym uczestniczyli. Pełnomocnik Wspólnika Spółki może w każdym czasie bez podania przyczyn zakończyć postępowanie kwalifikacyjne bez wyłonienia kandydata.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites